Agile Methods Advisory

Hoeveel kan een team opleveren in 1 sprint?

Een reactie plaatsen

Het antwoord op die vraag verschilt natuurlijk per team en per project. Bijgaande link geeft je toegang tot een template waarmee je kunt berekenen hoeveel manuren er binnen je team binnen de sprint beschikbaar zijn. Op basis daarvan en op basis van de velocity van je team kun je berekenen welke user stories van de product backlog in de sprint opgenomen kunnen worden.

http://www.cprime.com/store/scrum_and_agile_essentials/agile_team_definition_template.html

(merk op: je moet wel registreren om deze gratis template te downloaden)

Kanttekening: schatten in uren is niet de sterkste kant van mensen. Daarom wordt binnen Agile methoden vaak gebruik gemaakt van relatieve schattingen in een willekeurige eenheid, bijvoorbeeld storypoints. De velocity is dan het aantal storypoints dat opgeleverd kan worden door een team in 1 sprint. Op basis van deze velocity kun je vervolgens terugrekenen wat het gemiddelde aantal manuren per storypoint is. Daarmee kun je bijgaande template gebruiken.

Een alternatief is om de nieuwe sprint direct te plannen aan de hand van de velocity, m.a.w. als je vorige sprint 35 storypoints aan functionaliteit hebt geleverd en het team blijft ongeveer gelijk, kun je weer voor 35 storypints plannen. Of wellicht iets meer als er een impediment weggehaald is.

Statistieken over velocity en storypoints bijhouden is belangrijk hierin. Een taak die de ScrumMaster op zich kan nemen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s